Highlight Shëndeti

5 mënyra interesante për të mbrojtur sytë tuaj

sytë

Sytë luajnë një nga rolet më të rëndësishme në jetën tonë, dhe ata duhet të marrin të gjithë kujdesin dhe vëmendjen që meritojnë. Të gjithë duhet të vlerësojnë shikimin e tyre dhe të sigurohemi që të mos harrojmë disa hapa të lehtë për të mbrojtur sytë tonë.

Lexoni këto 5 këshilla interesante dhe filloni t’i zbatoni në rutinën tuaj të përditshme në qoftë se ju doni të keni një vizion të përkryer e të qartë:

Ju jeni atë që ju hani; Të gjithë kanë parë Bugs Bunny-n e famshëm gjithmonë të hajë karrota dhe asgjë tjetër. E pra unë nuk do të ju sugjeroj për të dalë me një karotë në dorë, por ju me siguri duhet të filloni të kalkuloni ushqimin qe po konsumoni. Shkoni për një dietë të shëndetshme si salmon, vezë, portokall etj. Diabeti është një nga faktorët që rrezikon vizionin tuaj kështu që e konsideroni balancimin e dëshirave tuaja për të ngrënë ëmbël për hir të syve tuaj!

Ndihuni rehat me syzet tuaja të dielit; Jo vetëm që ato e kompletojnë dukjen tuaj,por edhe janë mbrojtës i madh i syve tuaj.

Shmangni fërkimin e syve; Stop fërkimit të sytë tuaj, me të gjitha këto mikrobe në duart tuaja ju ndoshta mund të merrni një infeksion apo alergji disa pritje të partisë rreth sytë tuaj. Me të vërtetë mund të shkaktojë disa dëme kështu që nëse është e mundur të mbajë duart tuaja poshtë, pasi të gjithë ju nuk jeni fërkim në barkun e disa qen, por edhe sytë tuaj dhe të jetë i sinqertë nuk duket aq e bukur ose. Nëse ata janë shumë itchy është koha për të marrë një udhëtim poshtë në zyrën e mjekut.

Ndalo së shikuari gjatë TV; Zgjohu ti ke nevojë për një pushim nga Tv. Largoni sytë pak minuta edhe nga kompjuteri dhe telefoni juaj. Të jeni të sigurt se kështu do të mbroni sytë tuaj.

 

Përveç këtyre këshillave interesante, mos e neglizhoni gjumin e mjaftueshëm.