Highlight Meditimi

5 librat më të mirë nëse doni të mësoni më shumë për meditimin

meditimin

20 vite më parë, gjetja e materialeve për meditimin ishte shumë e vështirë.

Sidoqoftë tani keni mundësinë të shfletoni në internet dhe të gjeni informacione të ndryshme mbi këtë temë.

Mirëpo nëse jeni një fans i shfletimit të fletëve një nga një, atëherë Unik Portal ju sjellë një listë prej 5 librave më të mirë për meditimin:

1. “Bëj hapësirë” – Thich Nhat Hanh

Ky libër është më i miri për fillestarë. Në këtë libër të shkurtërë, autori spjegon në mënyra të thjeshta sit ë praktikoni meditimin në shtëpi.

Ky libër përmbanë një sërë praktikash kreative dhe sugjerime.

2. “Mrekullitë e meditimit të vëmendshëm” – Thich Nhat Hanh

Thich Nhat Hanh do t’iu prezantojë një teknikë që do t’iu ndryshojë jetën tuaj. Po ashtu mund t’iu ndihmojë personave që vuajnë nga ankthi.

3. “10% më i lumtur” – Dan Harris

Ndryshe nga librat e tjerë në këtë lsitë, ky libër është shkruar për skeptikët e mëdhenj nga një njeri që ishte vet një skeptik I fortë.

Nëse ndjeni skepticizmin brenda jush, ky është libri që duhet lexuar.

4. “Jashtë mendjën tënde” – Alan Watts

Një libër mjaft unik. Tekniisht është një libër audio. Ky libër jo vetëm që ju tregon praktika të meditimit por gjithashtu ju informon se cfarë ndodh gjatë ksaj experience.

5. “Çfarë është Zen?” – Alan Watts

Një libër tjetër nga autori Ëatts. Libër ky që jep spjegimin më të mirë rreth meditimit dhe praktikave të meditimit.