Highlight Storie Inspirimi Të tjera

5 këshilla për kapërcimin e frikës tuaj gjatë të folurit në publik

frika

Imagjinoni se po flisni përpara një turme prej një mijë vetësh. Ndjeni ende frikë? Nëse po,atëherë ky shkrim është i duhuri për ju.

Unik Portal ju sjell  pesë këshilla për t’ju ndihmuar të kapërceni frikën tuaj kur keni një prezantim publik.

  1. Përgatituni sa më shumë

Nuk ka rëndësi nësë fjalimi I juaj është I thjeshtë apo kompleks, gjithmonë duhet të përgatiteni mirë e mirë për këtë. Nëse e lini të përgatiteni në momentet e fundit, sigurisht që ju do të përjetoni stress të madh, dhe këtë frikë do ta ndjeni edhe duke shkuar në skenë. Mos e merrni joseriozsisht këtë, sepse emocionet janë gjithmonë aty  dhe prezantimi i juaj mund të mos dal më Iimiri.

  1. Praktikë, praktikë, praktikë

Kjo është një nga pikat më të rëndësishme në këtë listë. Praktika në vetvete është kritike për tejkalimin e frikës nga të folurit në public, sepse praktika, në sasi të mjaftueshme, na jep besimin për të hyrë në skenë. Kur je i përgatitur mirë për diçka, je i sigurt. Dhe kur je i sigurt, ka më pak frikë të futesh në të..

  1. Mos harroni: Ata janë aty për t’ju dëgjuar për një arsye

Pa marrë parasysh cdo gjë, ju duhet të dini se njerëzit janë bërë bashkë për të dëgjuar fjalimin tuaj dhe ju keni pëgjegjësi për këtë.

  1. Mësoni si të kontrolloni frymëmarrjen tuaj

Të mësuarit për të kontrolluar frymëmarrjen tuaj është kritike për qetësimin e fluturave të barkut. Shpesh, fryma jonë shoqëron gjendjen tonë mendore. Megjithatë, mund të jeni në gjendjen e frymëmarrjes suaj, mund ta ndryshoni gjendjen tuaj emocionale.

Duke u ndalut për  një moment për të vërejtur frymën tuaj pothuajse dhe të cekët dhe më pas duke adoptuar frymë më të gjatë dhe më të thellë, gradualisht do të qetësoheni dhe do të rifitoni kontrollin e gjendjes mendore. Kjo është shumë e dobishme sepse është diçka që mund të bëni në çdo kohë, kurdoherë që vëreni momentin që lind, kështu që ju vë në kontroll.

  1. Punoni me veten tuaj

Dialogu i brendshëm, ose vetë-biseda jonë negative siç është quajtur aq shpesh, është biseda që po ndodhë brenda kokës në të gjitha kohët e ditës. Është një koleksion i gjithçkaje që keni bërë ndonjëherë. Ky dialog i brendshëm mund të shkaktojë kërdi në aftësinë tonë për të punuar në guximin për të folur në publik. Filloni të punoni në këtë dialog të brendshëm në punë. /UnikPortal/