Highlight Shëndeti

5 gjërat që tregojnë thonjtë për shëndetin tuaj

shendetin

Trupi ynë zakonisht lëshon sinjale kurdo që diçka nuk shkon si duhet.Njejtë është edhe me thonjtë tanë.Për shembull, ndryshimet në ngjyrën ose pamjen e tyre mund të tregojnë probleme shëndetësore.

Thonjtë shpesh na përçojnë sinjale paralajmëruese në lidhje me mosushqyerjen, infeksionet dhe sëmundjet serioze. Ato janë shtresëzim i kreatinës, një proteinë kjo që gjendet edhe në lëkurë e flokë dhe që është e përbërë nga gjashtë shtresa. Pllaka e thoit është më e forta dhe e dukshmja, ajo ka funksion mbrojtës. Thonjtë rriten 2-3 milimetra çdo muaj, por thonjtë e dorës suaj më aktive rriten më shpejtë.

Gjithmonë kur hetoni ndryshimet e më poshtme në thonjtë tuaj duhet të kuptoni se diçka ka ndryshuar në organizimin tuaj dhe bëhet fjalë për shëndetin tuaj.

– Thonjtë e verdhë

– Thonjtë në formë lugë

– Linjat e zeza nën thonjtë

– Pika të bardha

– Thonjë të  brishtë