Highlight Success ZONE

5 gjëra që mund të mësoni nga suksesi i Jack Canfield

Jack Canfield

Ju keni fuqinë për të arritur madhështinë dhe për të krijuar diçka dhe gjithçka që dëshironi në jetë, por ju duhet të veproni.

– Jack Canfield

Jack Canfield është një ndër personat më motivues në botë dhe librat e tij janë ndër librat më të shitur e të lexuar ku miliona njerëz gjejnë motiv për jetë. Libri i tij  ‘Si të arrish nga aty ku je, në aty ku dëshiron të jesh, 25 parimet e suksesit” është një libër  i jashtëzakonshëm me sekrete të shumëta mbi ngritjen personale, motivimin, suksesin, lumturinë dhe pasurinë.

Nëse doni të ndërtoni jetën e ëndrrave, duhet të merrni 100% përgjegjësi për jetën tuaj. Hiqni dorë nga të gjitha justifikimet, viktimizimet, nga të gjitha arsyet pse nuk mundeni dhe nga fajësimet e rrethanave të jashtme. Nuk duhet të fajësojmë akënd për problemet tona, por duhet të kuptojmë problemet e vërteta – Veten tonë. Nëse e bëni këtë, jeta juaj do të fillojë të ndryshojë.

Dhe, padyshim që ne mund të mësojmë e të motivohemi shumë nga këta persona. Prandaj Unik Portal ju sjellë 5 gjëra që ka zbatuar drejt rruges së suksesit Canfield dhe që duhet ti dini edhe ju.

1.Merrni 100% përgjegjësi për jetën tuaj

Nëse doni të jeni të suksesshëm, duhet të merrni 100% përgjegjësi për gjithçka që keni në jetën tuaj, sepse cilësia e marrëdhënieve tuaja, gjendja juaj fizike, të ardhurat, ndjenjat dhe rezultatet që prodhoni është 100% për ju. Kjo nuk ka për qëllim të jetë barrë, por ka për qëllim të fuqizojë. Kur merr 100% përgjegjësi, pranon se krijon gjithçka që ndodhë në jetën tënde. Ju kontrolloni fatin tuaj dhe keni aftësinë për të ndryshuar jetën tuaj. Sapo të filloni ta kuptoni këtë dhe të mos fajësoni të tjerët, do t’ju lejojë të rriteni në jetë. Do të ketë shumë ngjarje në jetën tuaj, disa të mira dhe disa të këqija. Përgjigja juaj ndaj çdo ngjarje përfundimisht përcakton përfundimin. Nëse nuk i pëlqen rezultatet e gjërave, ndërroni mënyrën si reagoni. Ndryshoni mendimet tuaja negative tek ato pozitive, ndryshoni zakonet tuaja, ose ndryshoni miqtë tuaj.

  1. Sqaroni vizionin tuaj

Jack thotë “Qartësia është fuqi”.

Nëse nuk e dini se çfarë po përpiqeni të arrini, do të jetë me të vërtetë e lehtë të dilni përreth dhe të mos merrni me të vërtetë asgjë në jetë. Duke krijuar një vizion ju jeni në gjendje të keni një qëllim udhëzues. Siç thotë ai, “Të jesh me qëllim do të thotë të bësh atë që të do, të bësh atë që je e mirë dhe të realizosh atë që është e rëndësishme për ty”.Pasi të keni vizionin tuaj, sillni këtë ndryshim në botë. Mos u përpiqni t’i zbatoni bindjet tuaja ndaj të tjerëve, thjeshtë të jeni personi që jeton me vlerat tuaja. Sapo njerëzit të fillojnë të shohin që të bëheni të suksesshëm, ata do t’ju pyesin se si e keni bërë këtë.

  1. Mësoni mëngjesin tuaj

Jack është një besimtar i madh dhe ka një rutinë të rregullt në mëngjes. Nëse zotëroni mëngjesin, ju zotëroni ditën. Ja se si Jack Canfield fillon çdo ditë:

Zgjohet herët, rreth orës 05:30

Mediton për 10-30 minuta

Lexon qëllimet e tij si afirmime dhe e vizualizon secilin si të plotë

Praktikoni mirënjohje duke e shprehur atë tek dikush ose shkruan në një ditar

Ushtron për 20-60 minuta

Përpilon së pari detyrën e tij më të vështirë

Duke u zgjuar në fillim dhe duke zotëruar rutinën tuaj të mëngjesit ju  merrni 100% përgjegjësi për ditën dhe duke përforcuar në mendjen tuaj atë që po përpiqeni të arrini./Unik Portal

 

  1. Pohoni dhe Vizualizoni

Si pjesë e rutinës së tij të mëngjesit, Jack rregullisht shfrytëzon fuqinë e afirmimeve dhe vizualizimeve. Ai rekomandon që të krijoni të paktën 101 qëllime dhe të bëni një pohim për secilën prej tyre.

Çdo mëngjes si pjesë e rutinës suaj lexoni 10-15 qëllimet e  kryesore dhe vizualizoni ato si të përfunduara.Imagjinoni veten duke nisur motorin e makinës suaj të re, duke ecur në shtëpinë tuaj të re, ose çfarëdo qëllimi.

  1. Falënderimi praktik

Ndërsa arritjet janë të mëdha, është e rëndësishme që gjithmonë të përqendroheni në atë që keni tashmë. Mënyra më e shpejtë për të ndryshuar gjendjen shpirtërore është që të përqendroheni në diçka që ju e çmoni ose e  doni.  Mund të jetë çdo gjë – qeni juaj, buzëqeshja e bashkëshortit/es ose thjeshtë rrezet e diellit që ju përkdhelin kur shëtitni. Njerëzit priren të jenë gjithmonë në kërkim përpara dhe duan më shumë – një makinë më të re, një shtëpi më të madhe, ose më shumë para, sepse ne mendojmë se do të na bëjë të ndihemi më mirë. Megjithatë, realiteti është se ne mund të ndihemi të madh pothuajse menjëherë duke u përqendruar dhe duke mësuar të vlerësojmë atë që kemi tashmë në jetën tonë. Suksesi nuk është fundi – nuk është destinacion, por një mënyrë jetese. Çfarë bëni, mendoni dhe ndjeheni në mënyrë rutinore do të përcaktojë se sa të suksesshëm ju bëheni. Siç thotë Jack, “Vendosni se çfarë doni. Besoni ju mund ta keni atë. Besoni ju e meritoni dhe besoni se është mundur për ju”.