Highlight Të tjera

5 gjëra që mund të bëni për një ditë të mirë!

gjëra

Kur zgjohemi në mëngjes, do të donim të kishim një ditë të mrekullueshme plot frymëzim, rritje dhe qeshje, a pajtoheni?

Për fat të mirë, ne mund të kontrollojmë se si do të kalojmë ditët tona nga mënyra se si e  fillojmë mëngjesin. Kur zgjoheni, në vend që të rrëmbeni një filxhan një kafe për të  dalë nga shtëpia, pse të mos filloni ditën tuaj me kujdes dhe me vetëdije me disa praktika të thjeshta? Ajo merr vetëm pesë minuta për të bërë gjërat e mëposhtme, dhe pjesa më e mirë është, këto praktika mund të bëjnë një botë të ndryshimit në secilën ditë.

Sot Unik Portal ju sjellë 5 gjëra që mund të bëni në 5 minuta për të bërë gjithë ditën tuaj më të mirë:

  1. Bëni një listë të gjërave për çka jeni mirënjohës

Shumë studime kanë treguar përfitimet që vijnë bashkë me shprehjen e mirënjohjes për atë që keni. Disa nga këto përfitime përfshijnë një ndjenjë më të mirë të mirëqenies, një sistem më të mirë imuniteti, një pikëpamje më pozitive për jetën, më shumë energji dhe marrëdhënie më të mira me të tjerët.

Nëse ju ndani  vetëm disa momente në mëngjes për të shkruar atë për të cilën ju ndjeheni mirënjohës, kjo do të krijonte skenën për një ditë pozitive dhe plot përmbushje para syve tuaj. Jeta ju përgjigjet drejtpërdrejtë energjisë suaj, kështu që vibrimet më pozitive që ju vendosni, aq më shumë do të kthehen tek ju. Ju nuk keni për të shkruar ndonjë gjë të madhe që ju ndjeheni mirënjohës – vetëm aftësia për të ecur, parë, qeshur, përqafuar, ose frymë do të mjaftojë. Shkruani çfarëdo që ndjeni në zemrën tuaj dhe shikoni se si bota juaj ndryshon ndërsa mirënjohja juaj zgjerohet.

 

  1. Praktiko thënie pozitive

Të motivoheni nga thënie pozitive  do të thotë të shkruani ose të thoni një frazë që ju fuqizon. Diçka si “Unë jam i aftë të kryej çdo gjë që kam vendosur mendjen time” ose “Unë e dua veten” përbëjnë një pohim pozitiv. Sigurisht, ju mund të kujdeseni për frazën që t’i përshtatni preferencat dhe besimet tuaja personale, por vetëm sigurohuni që të gjeni kohë për të përsëritur këtë frazë për veten disa herë në mëngjes. Ju gjithashtu mund të kujtoheni për veten e frazës gjatë gjithë ditës për ta mbajtur atë të freskët në kujtesën tuaj dhe për të mbajtur energjinë që rrjedh.

 

  1. Zgjateni trupin çdo mëngjes

Asgjë nuk ndihet më mirë se sa të shtrini trupin tuaj dalë nga shtrati në mëngjes dhe të liruar ato muskuj dhe nyje të ngushtë. Duke ndarë  vetëm pesë minuta në mëngjes për të trajtuar ndryshe trupin tuaj të butë dhe të gatshëm për ditën mund të ndryshoni komplet imazhin e ditës tuaj.

Ju nuk keni për të bërë ndonjë gjë të vështirë dhe as sfiduese, por vetëm disa lëvizje të thjeshta, si zgjatja e  duarve, këmbët tuaja, duke bërë  lëvizje të ndryshme.

 

  1. Bëni një smoothie

Në mëngjes, ne kemi tendencë për të rrëmbyer diçka të shpejtë dhe të lehtë për mëngjes, me qëllim që të dalim sa më shpejtë nga shtëpia për të filluar ditën tonë me shumë angazhime.Por, ju duhet të bëni më shumë kujdes për vete duke përgatitur një mëngjes të lehtë dhe të shëndetshëm, që po ashtu kursen xhepin tuaj.

  1. Qeshni

Në kohën kur po bëjmë një jetë shumë dinamike, kur na kërkohet të jemi shumë të përqendruar në punë dhe të nxjerrim shumë prodhim brenda ditës, e vështirë të ndajmë kohë për të buzëqeshur, por asnjëherë mos harroni se qeshja na mban të shëndetshme, rrit sistemin tonë imunitar dhe na jep më shumë energji për të vazhduar në jetë. Qeshja na ndihmon gjithashtu në shoqëri me të tjerët,  kështu që kur të fillosh ditën, mos harro të qeshësh. Shiko një video funny të YouTube, luani  pak me fëmijët tuaj, ose bëj një fytyrë qesharake në pasqyrë. Bëni gjithçka që duhet për të qeshur, sepse nëse në  të vërtetë nëse nisni një ditë duke qeshur nuk mund t’ju shkoj dita keq.