Highlight Të tjera

5 gjëra që duhet ti kujtoni sa herë që keni nevojë të riktheheni fuqishëm në jetë

gjëra

Jeta është një fushë beteje, dhe ne jemi ushtarë që luftojnë me guxim në çdo stuhi pa marrë parasysh se me çfarë mund të përballemi. Megjithëse ndonjëherë lodhemi dhe ndihemi sikur heqim dorë, njerëzit kanë një sasi të jashtëzakonshme elasticiteti. Ne mund të bie poshtë, por nuk qëndrojmë poshtë.

Ne të gjithë kemi kaluar sprova në jetë, por disa janë më të vështira dhe më të dhimbshme sesa të  tjerat. Për ata që zgjohen në  mëngjes dhe nuk dëshirojnë të përballën përsëri me një ditë të keqe Unik Portal ka disa këshilla.

Si fillim mbani mend, ju jeni më të fortë se sa mendoni dhe mund të kapërceni gjithçka nëse besoni që mundeni.

 

  1. Ndonjëherë gjërat e këqija që ndodhin në jetën tonë vetëm për të na vënë në rrugën e gjërave më të mira që do të na ndodhin ndonjëherë.

Siç e dini, në jetë ne duhet të përballemi me stuhinë para se të shohim ylberin. Do të ishte mirë të mos kishim kurrë stres apo kohë të vështira, por atëherë nuk do ta çmonim  bukurinë e jetës. Pra, kur të ndiheni sikur po kaloni nëpër ferr dhe nuk shikoni asnjë rrugëdalje, mos u dorëzoni! Vazhdoni derisa të shihni dritën në fund të tunelit, sepse në anën tjetër ju mund të gjeni vetëm parajsë.

  1. Mos harro kohën kur menduat se nuk mund të mbijetosh kurrë? Ke bërë, dhe mund ta bësh sërish.

Ne shpesh e nënvlerësojnë potencialin dhe efektivitetin tonë. Ne mendojmë se do të ndihemi keq për shumë më shumë se ne në të vërtetë, gjë që na bën të dyshojmë në forcën dhe vendosmërinë tonë emocionale. Studimet kanë treguar se njerëzit kthehen mbrapa nga situatat negative më shpejt se sa do të kishin menduar, gjë që do të thotë që kemi një rrugë të gjatë për të shkuar kur bëhet fjalë për të kuptuar emocionet tona në situata të vështira.

 

  1. “Problemet nuk janë shenja ndalese, ato janë udhëzime.” – Robert Schuller

Kur hasni një problem në jetë, cila është gjëja e parë që bëni? Epo, nëse jeni si shumica e njerëzve, ju ndjeni zhgënjimin me dikë, kënaqeni me një ëmbëlsirë ose gotë vere dhe “mbyteni” duke dëgjuar muzikë për një kohë. Kur përballeni me probleme, shumica prej nesh janë të prirur të ikin dhe jo të zgjidhin situatën. Mos lejoni që problemet t’ju mbajnë larg  nga jetuarit lumtur. Problemet janë thjesht atje për të na treguar që të mos vazhdojmë rrugën tonë të tanishme dhe të kërkojmë një tjetër.

  1. Kur disa gjëra shkojnë keq, ndaluni një moment për të qenë mirënjohës për shumë gjëra që shkojnë drejt.

Kur ju duket se bota po ju rrënohet  para syve, e ndjejmë fundin. Ne vetëm i shohim problemet me të cilat përballemi dhe harrojmë për bekimet që kemi. Në kohëra të trazuara, ndaluni një moment për të vlerësuar të gjitha gjërat e mira që ndodhin në jetën tuaj. Do të bëjë që sendet e këqija të duken shumë më pak katastrofike dhe mund të ndihmojnë për ti parë  gjërat më drejtë dhe më lehtë të zgjidhshme.

 

 

  1. Mos u dorëzoni për shkak të një ngjarje jo të mirë në jetën tuaj. Vazhdoni … historia juaj nuk mbaron këtu.

Kur ju ndjeheni të dorëzuar, se keni rënë në gjumë ju vetëm kuptoni se jeta është me rënie dhe ngritje dhe ju duhet të jeni rezistentë. Pra, vetëm dorëzohuni në atë  dhe pranoni situatën tuaj aktuale. Ose, përpiquni të gjeni një mënyrë më të mirë për ta kaluar atë. Por, mos u dorëzoni, sepse historia juaj nuk mbaron këtu. Është vetëm fillimi.

 

Si përfundim:

Ne jemi më të fortë se sa ne mendojmë dhe shumë më të aftë se sa mund të imagjinojmë. Mos lejoni kufizime në mendjen tuaj për t’ju ndaluar të luftoni. Megjithëse është një betejë e gjatë, ne të gjithë jemi në të së bashku, dhe mund të mbështesim njëri-tjetrin. Ju nuk jeni vetëm në këtë luftë, prandaj mos kini frikë të kërkoni ndihmë kur keni nevojë për të, pa harruar se edhe  luftëtarët më të mëdhenj ndonjëherë duhet të dorëzohen dhe të  hedhin armët e tyre./Unik Portal/