Highlight Storie Inspirimi

5 aktivitete që mund t’ju ndihmojnë ta përballoni ankthin kronik në baza ditore

ankthi kronik

Nëse keni vuajtur ndonjëherë nga ankthi,e dini se sa e vështirë mund të jetë për t’u menaxhuar. Ndonjëherë një sulm paniku shpërthen pa asnjë arsye.

Dhe ka raste kur nuk e dini pse ndjeheni të shqetësuar, gjë që i shton nivelet e stresit. Unik ju propozon disa aktivitete që mund t’ju ndihmojnë të përballoni ankthin në baza ditore.
  1. Ushtrimet

Ndërkohë që ushtrimet mund të duken të paefektshme për t’u çlodhur, në fakt ato do të lehtësojnë tensionin dhe ankthin në një afat të gjatë. Kur të ushtroni punoni, trupi juaj liron endorfinë që ju ndihmojnë të ndjeheni të lumtur. Kjo ju ndihmon të ndjeheni më mirë, duke ju dhënë karburantin që ju nevojitet për të luftuar kundër ankthit. Edhe nëse keni vetëm kohë për një shëtitje të shkurtër apo stërvitje të shkurtër, ia vlen. Një sasi e vogël e stërvitjes është provuar të sigurojë lehtësim nga ankthi për orë të tëra.

2.Meditimi

Meditimi po rritet në popullaritet. Ju mund të keni parë ose dëgjuar dikë që flet për ndërgjegjësimin dhe për të qenë i pranishëm. Kur mediton, qetësohu dhe përqendro mendjen tënde. Ndjenja në kontrollin e mendimeve tuaja mund të ndihmojë më mirë në menaxhimin e sulmeve paniku dhe të thyejnë ciklin e ankthit. Nëse nuk jeni i sigurt se si të filloni, mund të shkarkoni aplikacione në telefonin tuaj që do t’ju udhëheqin përmes ushtrimeve të thjeshta të meditimit.

  1. Shkruaj në një ditar

Të jesh në gjendje të shprehësh frustrimet, frikën dhe pengesat ju ndihmon në lehtësimin e tensionit në mendjen tuaj. Një ditar mund të jetë një vend i sigurt për të ndarë se si ndiheni me të vërtetë. Kjo mund të jetë edhe një prizë kreative.

  1. Luajtja ose dëgjimi i muzikës

Luajtja e një instrumenti muzikor mund të jetë shumë terapeutik. Mendja juaj është e detyruar të përqendrohet në shënimet dhe melodinë, duke i tërhequr vëmendjen nga paniku. Kjo mund të jetë një kohë e mirë për të marrë mësime ose pluhur jashtë asaj kitarë të vjetër. Nëse nuk keni vesh muzikor, mos u shqetësoni. Dëgjimi i muzikës mund të jetë jashtëzakonisht qetësues. Vetëm të jetë i sigurt zgjedhjet tuaja muzikore nuk janë shtuar në ndonjë stres apo panik që ju mund të ndjeheni.

  1. Kopshtaria

Ju mund të mos e keni marrë parasysh punën në kopsht, por duke punuar në kopsht në baza ditore ju luftoni fuqishëm ankthin.