Highlight Storie Inspirimi

4 mënyra për të trajnuar trurin për të fituar më shumë para

truri

Mund të tingëlloj qesharake, por është absolutisht e mundur të stërvitni trurin për të menaxhuar më mirë të ardhurat tuaja.Truri juaj percepton para në mënyrën e vet – për të qenë më i saktë, në mënyrën që e keni mësuar. Tani është koha për të rikrijuar trurin tuaj për ndryshime pozitive dhe ide se si ta fitoni më shumë para:

  1. Udhëzo trurin për të punuar në favorin tënd

Kur bëhet fjalë për prosperitetin financiar, mendja jote  mund të funksionojë ose për ju ose kundër jush. Kur nuk sfidoni dhe udhëzoni trurin, ai bëhet i shurdhër dhe letargjik dhe kështu fillon t’i rezistojë çdo përpjekjeje për të ndryshuar zakonet tua ndaj parave. Mësoni si të mbani përgjigjen e frikës së trurit në kontroll dhe mësoni vetë bazat e menaxhimit të parave në baza ditore. Në këtë mënyrë, truri do të kënaqet me sfida të reja financiare dhe do të motivojë që të ecni më përpara sesa të ikni për shkak të një frike.

  1. Formo qëndrimin tënd financiar

Kohët e fundit neurologët kanë gjetur se truri vazhdon të rritet gjatë gjithë jetës. Ekziston një keqkuptim i madh në lidhje me këtë fakt, pasi njerëzit – veçanërisht ata mbi 30 vjeç – besojnë se është tepër vonë për të mësuar aftësi të reja ose për të riorganizuar trurin. Pavarësisht nga mosha jote, ti je në gjendje të formësosh  qëndrimet, veprimet, sjelljet dhe aftësitë tua në një mënyrë që do t’ju ndihmojë të arrini lirinë tuaj financiare.

  1. Rishiko perspektivat tua financiare

Gjithkush ka mendime nën-ndërgjegjshme dhe të vetëdijshme për gjithçka që lidhet me financat. Ne shpesh i mësojmë trurin tonë të ndihet xheloz për të pasurit dhe të suksesshmit dhe të ndjehet në mjerim për vete. Pa marrë parasysh se sa para fitoni tani, mëso mendjen tënde të mendoj pozitivisht për perspektivat financiare dhe të mos jetë  xhelozë për ata që tashmë kanë arritur qëllimet e tyre financiare.

  1. Mësoje trurin me qëllimet që ke

Truri juaj duhet të dijë arsyen pse përpiqeni të fitoni më shumë para. Nëse nuk arrini të tregoni qëllimin tuaj, truri juaj gjithmonë do të ketë vështirësi në forcimin e lidhjes abstrakte ndërmjet financave dhe dëshirave tuaja. Pasi truri juaj të mësojë se çfarë do të thotë para për ju, ajo do të fillojë të punojë në favor të juve.Duke e mbingarkuar trurin tuaj, ju i  lëni pak ose aspak hapësirë ​​për qëllimet tuaja të mëdha financiare, prandaj mbani dëshirat tuaja në kontroll dhe menaxhoni shpenzimet mujore me mençuri. Trajnimi i trurit tuaj për të përmirësuar situatën tuaj financiare kërkon përkushtim, fokus dhe disiplinë, prandaj mos prisni rezultate të menjëhershme. Ju nuk mund të bëheni të pasur brenda natës, përvec nëse fiton ndonjë lotari.