Highlight Të tjera

4 këshilla për të gjetur miq si vetja e juaj

këshilla

“Më tregoni miqtë tuaj dhe unë do t’ju tregoj të ardhmen tuaj”

 Mark Ambrosi

Dallimi midis asaj se ku jeni aktualisht dhe ku dëshironi të jeni në pesë vitet e ardhshme do të ndikohet shumë nga njerëzit që kaloni shumicën e kohës tuaj. Miqtë kanë aftësinë për të ndikuar, bindur dhe madje edhe për të ndryshuar. Shumica e njerëzve lejojnë çdo lloj individi në jetën e tyre pa e shqyrtuar atë ndikim që këta individë mund të kenë mbi ta në një afat të gjatë. Kjo është arsyeja pse shumë veta e kanë lejuar veten të ndikohen nga zakone të këqija dhe një ndjenjë e rreme e identitetit. Shumë pak prej nesh kanë miq të cilët janë një burim frymëzimi dhe inkurajimi për ne – si një shkallë dhe një shoqërues. Shumë prej tyre kanë qenë mjaft të pafat në këtë drejtim.

Të kesh dhe të tërheqësh miq të cilët janë të të njëjtës pikëpamje pozitive si mund të bëhesh duke shfrytëzuar disa shkathtësi të thjeshta të cilat neglizhohen shumë. Zbatimi i këtyre këshillave të listuara më poshtë do t’ju ndihmojë të gjeni dhe mbani miqtë dhe marrëdhëniet e duhura.

4 Këshilla për të tërhequr miqtë e duhur në jetën tënde

  1. Jini veten

Miqtë e duhur janë ata që zgjedhin të duan dhe t’ju pranojnë ashtu siç jeni. Ata nuk alarmohen nga gabimet tuaja, dhe as nuk përpiqen t’ju ndryshojnë juve.

Thuhet se “zogjtë e së njëjtës pendë mblidhen së bashku”. Kur pretendon dhe fsheh personalitetin tënd të vërtetë në mënyrë që të pëlqehesh ose pranohesh, je duke e humbur vetën. Problemi me këtë është që ju do të tërhiqni njerëz që janë të hipnotizuar nga një personalitet dhe karakter i tillë. Ata nuk do t’ju duan, ata do të merren vetëm me personin që po veproni.

Provoni të jeni vetvetja. Mos i “mbytni” hobit dhe fantazitë tuaja. Flisni për atë që doni dhe ju do të tërhiqni ata që ndajnë të njëjtat pasione dhe interesa si ju.

 

  1. Mos u mundoni shumë të jeni të mirë

Të qenit i sjellshëm është  mirë, shumë i mirë si një fakt. Por, të jesh shumë i sjellshëm në dëm të mirëqenies dhe paqen e mendjes është një gjykim i dobët dhe një rrezik tepër i shtrenjtë për t’a përballuar. Ju mund të jeni të sigurt se jeta  e juaj një ditë do të humbë kuptimin nëse ju e bëni  zakon të kënaqni të tjerët apo të jeni të mirë për të gjithë në çdo kohë.

 

 

  1. Vendosni standardet tuaja dhe tregoni ato

Standardet dhe parimet janë si kufij që pengojnë personalitetet e padëshiruara në jetën tonë. Parimet janë ato që ne i konsiderojmë të denja për ti ndjekur. Ata  drejtojnën jetesën tonë dhe na ndihmojnë ti përballojmë sfidat. Mos pranoni asnjë lloj sjelljeje nga njerëzit që shkojnë kundër vlerave ose besimeve tuaja.Me këtë gjë ju do të jeni në gjendje të tërheqni ata që ndajnë të njëjtat vlera dhe parime si ju.

 

  1. Punoni në zhvillimin vetës

Për të tërhequr njerëzit e duhur, duhet të përpiqeni të jeni një person që keni synim ta zhvilloni vetën. Miqësia nuk ka të bëjë me atë që prisni të fitoni nga personi tjetër, por për atë që mund të kontribuoni në zhvillimin dhe prosperitetin e tyre gjithashtu. Ju nuk mund të kontribuoni në asgjë pozitive apo kuptimplote për rritjen e dikujt tjetër nëse nuk keni bërë ndonjë investim pozitiv në veten tuaj fillimisht.

Bëhu versioni më i mirë i vetes dhe vazhdoni të mësoni mënyra për t’u rritur më tutje.  Bëhu versioni më i mirë i vetes dhe do të tërheqni të tjerët që besojnë të njëjtë sikur ju.