Dashuria Highlight Lifestyle Të tjera

4 fazat e dashurisë,pse shumica ngelin në fazën e tretë?

fazat e dashurisë

Marrëdhëniet janë plot me kthesa e kthesa. Asnjë nga dy marrëdhënie nuk janë të njëjta. Mirëpo sipas disa studimeve të fundit, çdo histori dashurie ka 5 faza. Shumica nga ne nuk kalojnë fazën e tretë të dashurisë, por ata që ia dalin tregojnë që dashuria e tyre është më e fortë se çdo gjë.

Faza e parë: Rënia në dashuri

Kur bëhet fjalë për dashuri, rënia në dashuri është hapi i parë. Gjatë këtij procesi, ju do të keni nivele të ngritura të dopaminës, serotoninit dhe oksitocinës duke ju bërë të ndiheni me të vërtetë të lumtur.

Në ditët e para të një marrëdhënieje, është e lehtë të mendosh se partneri juaj është bota juaj. Ju nuk i njihni ata mjaft mirë për të parë defektet e tyre, kështu që ju mund të projektoni përsosmërinë mbi ta.

Në këtë fazë, nuk ka arsye të besosh që dashuria për këtë person do të largohet ndonjëherë.

Faza e dytë: Fillimi i marrëdhënies

Euforia është ende atje, por ju jeni duke u bërë një çift. Nëse faza e parë është faza Romeo dhe Juliet, faza e dytë është faza funksionale e të rriturve.

Kjo është faza ku shumë çifte zgjedhin të bashkëjetojnë dhe të kenë fëmijë.

Dashuria është ende atje, por është një lloj dashurie e rehatshme. Pas vendosjes në këtë fazë, shumë çifte mendojnë se do të qëndrojnë përgjithmonë në këtë fazë.

Faza e tretë: Zhgënjimi

Marrëdhëniet mund të jenë një rrugë shkëmbore, dhe kjo është ajo ku gjërat fillojnë të bëhen të vështira. Kjo është faza ku partnerët fillojnë të acarohen me njëri-tjetrin kështu duke vërejtur të metat e tjetrit.

Duket sikur dashuria e veçantë që dikur e keni pasur është zhdukur përgjithmonë. Është një stuhi shumë e vështirë për tu kaluar për të dy palët.

Faza e katërt: Krijimi i dashurisë së vërtetë, të qëndrueshme

Pas përballjes me realitetet e shëmtuara të një marrëdhënie afatgjatë në hapin e mëparshëm, mund të filloni procesin e shërimit.
Ja ku fillon vetë-ekzaminimi me të vërtetë, pasi të dy partnerët mendojnë për atë që ka ndodhur në jetën e tyre për të çuar deri në këtë pikë.