Highlight Lifestyle Të tjera

3 mënyra për të krijuar energji pozitive në shtëpinë tuaj

energji pozitive

Pas një dite të gjatë pune, të gjithë duam të shkojmë në shtëpi, të relaksohemi dhe të kalojmë kohë me të dashurit tanë. Shtëpia duhet të ofrojë ngushëllim në një botë të kaosit dhe lëvizjes së vazhdueshme. Vendi ku kthehemi pas duke u marrë me streset e jetës çdo ditë duhet të na sjellë ngushëllim, paqe dhe relaksim, dhe asgjë mëpak. Ne shpenzojmë shumë kohë në shtëpitë tona, kështu që ne të gjithë meritojmë të ndihemi mirë derisa jemi në to.

Lexoni disa këshilla për të sjellur energji pozitive në hapësirën tuaj të jetesës.

1. Sjell natyrën në shtëpinë tuaj;

Bimët e shtëpisë jo vetëm që do t’ju ndihmojnë të relaksoheni dhe ndjeheni më pozitiv, por ato ofrojnë përfitime të tjera të  mrekullueshme shëndetësore. Një mori studimesh kanë treguar se ato mund të luftojnë ndotjen, të largojnë alergjitë dhe të ftohjet dhe madje të ndihmojnë në përqëndrim.

2. Përdorni pajisjet elektronike më pak;

Ne jetojmë në një botë të mbyllur vazhdimisht, por shumë studime kanë provuar se si kjo mund të ndikojë në shëndetin tonë mendor, fizik dhe emocional. Studime të tjera kanë treguar se si përdorimi i pajisjeve elektronike para gjumit mund të ndikojë edhe në gjumin tonë, prandaj sigurohuni që të merrni kohë çdo ditë dhe natë për ta fikur botën virtuale dhe për t’u lidhur me atë të vërtetën rrethjush.

Përkujtoni, telefonat celularë u shpikën kështu që ne mund të qëndrojmë më shumë në kontakt me ata që e duam, por sot, shumë prej nesh ndihen shumë larg kontaktit me veten dhe të tjerët për shkak të teknologjisë. Shtëpitë tona duhet të jenë një hapësirë ​​ku të gjithë mund të kthehemi nga një ditë e zënë dhe e ethshme dhe të kalojmë kohë duke folur, duke qeshur, duke luajtur dhe duke dashur njëri tjetrin.

3. Bëj që shtëpia juaj të ketë aromë të mirë;

Mendoni për këtë: A ndjeheni më mirë të ecni përpara një deponie apo kaloni nga një dyqan të shitjes së biskotave të freskëta? Mendoj se të gjithë mund të pajtohemi për atë, që vërteton se erërat kanë një ndikim mjaftw të madh në disponimin tonë. Aromaterapia mund të sigurojë lehtësim nga një shumë llojshmëri e kushteve, nga ankthi në pagjumësi në dhimbje të përbashkët, dhe çdo gjë në mes. Përdorni qirinj, difuzorë apo aroma të ndryshme.