Highlight Të tjera

20 këshilla mbresëlënëse për një jetë të bukur

Jeta është e bukur dhe sfiduese në të njëjtën kohë dhe duket se askush nuk e di çelësin e lumturisë së përjetshme.

Sipas The New York Times:

“Shkencëtarët që studiojnë sjelljet njerëzore kanë kaluar shumë kohë duke analizuar atë që na bën të lumtur (dhe çfarë jo). Ne e dimë se lumturia mund të jetë bazë e shëndetit dhe jetëgjatësisë, dhe shkallët e lumturisë mund të përdoren për të matur progresin social dhe suksesin e politikave publike”.

 

Por lumturia nuk është diçka që ju ndodhë. Gjithkush e ka fuqinë për të bërë ndryshime të vogla në sjelljen e tij/saj në rrethinën  ku vepron, në marrëdhëniet me të tjerët dhe të gjitha këto mund të na ndihmojnë të krijojmë një bazë  për një jetë më të lumtur “.

 

Dr. Kristin Neff, një psikolog i Universitetit të Teksasit dhe autori i librit  “Vetë-përmbushja: Fuqia e provuar e të qenit i sjellshëm me veten” na kujton se duhet të praktikojmë të jemi të mirë me vetën:

“Problemi është se është e vështirë të pastroj zakonet e jetës. Njerëzit duhet të zhvillojnë në mënyrë aktive dhe me vetëdije formën e vetë-dhembshurisë. ”

 

Prandaj, ka gjëra që mund të bëjmë të gjithë ne për të qenë më të kënaqur me jetën, shumë më të lumtur, më të suksesshëm dhe të përmbushur.

Unik ua sjell 20 këshilla mbresëlënëse për një jetë të bukur.

 1. Ju jeni krijuesi i fatit tuaj, kështu që ju jeni i vetmi që mund ta ndryshoni jetën tuaj.
 2. Pa marrë parasysh sa jeni të pashpresë tani, mbani mend se çdo gjë e keqe ose e komplikuar në jetë ka një fund apo një zgjidhje.
 3. Bëni çmos për të ndihmuar të tjerët.
 4. Ecni të paktën 30 minuta çdo ditë dhe shijoni natyrën që ju rrethon.
 5. Hani mëngjesin tuaj vetëm, ndani drekën me një mik dhe lini darkën tek një armik.
 6. Urrejtja sjell shumë negativitet në jetën tuaj, prandaj përpiquni të falni dhe të ecni përpara.
 7. Pranoni dallimet dhe nuk keni nevojë të pajtoheni me të gjithë.
 8. Ju jeni një person unik, me cilësi të veçantë, kështu që kurrë nuk duhet të krahasoheni me të tjerët.
 9. Gjeni të paktën 10 minuta çdo ditë për të shijuar heshtjen e plotë dhe të relaksoheni.
 10. Pini shumë ujë dhe çaj, dhe përqendrohuni te perimet dhe pemët.
 11. Mundohuni të buzëqeshni me njerëz të tjerë, për të përhapur energji pozitive dhe për të ndriçuar ditën e tyre.
 12. Filloni çdo mëngjes me një lutje dhe kërkoni udhëzime në jetë.
 13. Filloni të hani një dietë më të shëndetshme, dhe të shmangni ushqimet e përpunuara.
 14. Jini pozitiv, shmangni mendimet negative dhe bëni çmos që të mos qëndroni në të kaluarën.
 15. Relaksohu dhe gëzojnë momentin e tanishëm.
 16. Shpreso për një nesër më të mirë edhe në momente kur jeta nuk është e drejtë me ty.
 17. Kënaquni me momentin aktual dhe mendoni për të ardhmen tënde, pa shikuar prapa me keqardhje.
 18. Ju gjithmonë duhet të mbani kontakt me të dashurit tuaj, të afërmit dhe miqtë, pasi ata i japin jetës një kuptimi më të thellë.
 19. Mos e thekso atë që njerëzit e tjerë mendojnë për ty.
 20. Koha shëron gjithçka.