Highlight Shëndeti

2 arsye pse duhet të ndaloni përdorimin e smartphoneve gjatë natës!

telefonat

Telefonat celularë janë bërë pjesë e pandashme e jetës sonë. I përdorim ato për të qëndruar në kontakt me familjen dhe miqtë, për qëllime pune, për të kontrolluar mediat sociale, për të luajtur lojëra, për të lexuar artikuj … në thelb për gjithçka.
Sikur janë lidhur për duarve tona dhe nuk mund të jetojmë pa to.

Ne i marrim në dorë sapo të zgjohemi nga gjumi deri në kohën kur shkojmë në gjumë. Shumë prej nesh rrijnë me telefona në dorë derisa i zë gjumi.

Sigurisht telefonat e kanë lehtësuar jetën tonë, por në anën tjetër I kanë dobësuar raportet tona familjare, miqësore si dhe shëndetin tonë.

Por, gjithë ky përdorim ka dhe efektet anësore.
Ekranet e tyre lëshojnë rrezatim dhe dhe nuk duhet ti mbajmë pranë vetës kur flemë. Rrezatimi I tyre mund të ndikojë në pjellshmëri dhe ky nuk është shqetësimi i vetëm shëndetësor që mund të keni.

Telefonat, tabletët dhe laptopët tanë lëshojnë një “dritë blu” të përbërë nga gjatësi valë blu, të cilat mund të përdoren vetëm gjatë natës. Ndikon në gjumin tonë dhe në vizionin tonë.