Highlight Kura natyrale

15 shërues antik që njerëzit i kanë harruar!

shërues

Në ditët e sotme, njerëzit më shumë se kurrë janë dhënë pas gjetjes së formave për ta zgjatur sa më shumë jetën. Megjithatë, duket se e kanë harruar natyrën dhe janë fiksuar pas ilaçeve të ndryshme mjekësore, të cilat padyshim kanë edhe efekte anësore.

Prandaj Unik rekomandon që të fokusoheni tek shërimi përmes natyrës dhe mjekësisë alternative.

Gjatë dekadës së fundit  janë kryer qindra studime dhe është diskutuar shumë për metoda natyrale, kura natyrale, dhe receta shtëpiake përmes së cilave njerëzit mund të shërojnë gati të gjitha sëmundjet që kanë.

Andrew Weil, një mjek amerikan i famshëm që predikon shëndetin holistik dhe mjekësinë integruese, ka thënë: “Unë kam argumentuar për vite që ne nuk kemi një sistem adekuat të kujdesit shëndetësor në Amerikë.

Ne kemi një sistem të menaxhimit të sëmundjeve – një që varet nga drogat dhe operacione të shtrenjta që trajtojnë kushtet shëndetësore pasi ato shfaqen, në vend që t’u japin qytetarëve tonë dietë të thjeshtë, mënyrën e jetesës dhe mjetet terapeutike për t’i mbajtur ata të shëndetshëm.

Ekzistojnë prova të shumta që bimët medicinale janë përdorur që nga qytetërimi i lashtë për të plotësuar dietat dhe për të kuruar sëmundjet e zakonshme. Këto bimë prodhojnë komponime të dobishme që veprojnë si një mekanizëm mbrojtës natyror kundër gjërave si sëmundjet dhe infeksionet kërpudhore.

Rekordi më i hershëm i përdorimit të bimëve mjekësore u gjet nga qytetërimi sumerian. Ka gjithashtu të dhëna dhe receta që përdorin qindra bimë medicinale nga qytetërimet e lashta greke dhe egjiptiane. Mjekësia tradicionale kineze dhe Ayurveda indiane gjithashtu përbëjnë bazën për format më të zakonshme të mjekësisë natyrore sot “.

Unik ua sjell 15 kura  shëruese  të lashta dhe terapi që janë përdorur për shekuj me radhë, por që tani janë harruar:
 1. Terapia me Krimba

Krimbat  janë përdorur për të trajtuar plagët dhe në përgjithësi traumat e lëkurës.

 1. Akupunktura

Në ditët e sotme, ka shumë studime mbi rëndësinë e akupunkturës. Ajo praktikohet në Kinë, që nga viti 6000 para erës së re.

 1. Kateterizimi

Kateterizimi është futja e një tubi në uretër, me qëllim që të ndihmojë një person të palëvizshëm të urinojë. Kthehu në kohët mesjetare, ata përdorën metal për këtë qëllim.

 1. Manaferrat

Trajtojnë inflamacion në trup dhe lufton diarrenë.

 1. Kamomili

Redukton stresin, parandalon plakjen e parakohshme dhe trajton ftohjet e zakonshme.

 1. Gotu Kola

Kjo bimë përdoret për mijëra vjet në Kinë, Indi dhe Indonezi, së bashku me Gingko Biloba, si një mënyrë për të zhvilluar  qartësinë mendore.

 1. Lulemustakë

Kjo lule  trajton në mënyrë efektive çrregullime të tretjes dhe të frymëmarrjes.

 1. Alfalfa

Alfaalfa është e pasur me vitamina si  A, C, E dhe K, kështu që është përdorur për të ulur kolesterolin, trajton astmën dhe çrregullimet e gjakderdhjes dhe qetëson stomakun

 1. Xhenxhefili

Xhenxhefili është  anti-kancer i fuqishëm, anti-inflamator, dhe ka veti antioxiduese, përshpejton metabolizmin dhe ju mban të freskët.

 1. Rozëmarina

Trajton inflamacion, nxit metabolizmin dhe përmirëson qarkullimin.

 1. Sage

Trajton çrregullimet e tretjes dhe të frymëmarrjes dhe parandalon ftohjet.

 1. Gingko

Ginko nxit qarkullimin e gjakut dhe përmirëson shëndetin e trurit.

 1. Minti

Ndihmon tretjen, lehtëson zorrët e pezmatuara dhe shëndetin e funksionimin e trurit.

 1. Aloe Vera

Ajo është përdorur  me shekuj për të përmirësuar shëndetin e lëkurës, për të ndihmuar tretjen dhe për të përmirësuar thithjen e lëndve  ushqyese.

 1. Poleni i bletëve

Poleni ka veti të fuqishme antibacteriale, antifungale dhe antivirale, që luftojnë inflamacionin, kolesterolin e lartë dhe mbrojnë qelizat e shëndosha.