Highlight Lifestyle

11 cilësi të mahnitshme të grave të forta!

Kjo zonjë nuk mban një T-Shirt me një slogan që thotë: Hej, unë jam një grua e fortë?

Por, nëse njihni një grua të fortë, me të vërtetë do të kuptoni se ajo është NJË.

Gratë e fuqishme nuk janë ndryshe nga gratë e tjera, përveç faktit që ato janë: më të sigurta,më shumë sakrifica, dashuri më shumë dhe nuk kanë frikë të qëndrojnë kush janë në të vërtetë.

Dhe këto janë vetëm disa nga karakteristikat pozitive që zotërojnë këto zonja të jashtëzakonshme.

Unik më poshtë ka  bërë një listë të 11 cilësive të tyre që konsiderohen të mahnitshme:
 1. Ajo e di se çfarë dëshiron

Karakteristika më e rëndësishme e një gruaje të fortë është se ajo e di se kush është dhe çfarë dëshiron. Dhe ajo nuk ka frikë të bëjë atë që ajo duhet të bëjë për të arritur qëllimet e saj. Gratë e forta ndjekin qëllimet e tyre pa marrë parasysh se çfarë i kushton atyre. Ata janë ambiciozë dhe të vendosur.

 1. Ajo e di që edhe nëse nuk  fiton, mëson

Gratë e forta e dinë se ndonjëherë nuk mund të fitojnë.  Pra, nëse një grua e fortë nuk e merr atë që dëshiron, ajo nuk do ta pranojë këtë si një humbje. Aspak! Sepse e di se kur një derë mbyllet një tjetër hapet. Ato mësojnë prej secilit gabim.

 1. Ajo ka krenari

Gruaja e fortë është e ndjeshme dhe mund të  ndihet e ofenduar  nëse dikush e fyen atë. Por ajo e di se sjellja e keqe e dikujt tjetër nuk është faji i saj kështu që ajo nuk do ta marrë atë personalisht. Ajo që një grua e fortë ndoshta do të bëjë është largimi nga ky person dhe situata, sepse ajo nuk ka nevojë për dramë shtesë në jetën e saj. Ajo ka dinjitet, e njeh vlerën e saj dhe nuk do ta humbasë kohën e saj për dikë që nuk e respekton atë.

 1. Ajo ka guxim

Ajo është e sigurt dhe trime. Asgjë nuk duket ta thyejë. Por, guximi i saj vjen me një çmim të lartë, sepse ajo është e fortë, por në të njëjtën kohë ajo është emocionale dhe e ndjeshme. Edhe pse gjithmonë buzëqesh dhe duket pozitive ajo ka shumë frikë.

 1. Ajo ka hobi

Gratë e forta shpenzojnë kohë për vete, sepse ato mund ta rimarrin energjinë e tyre në këtë mënyrë. Për më tepër, gruaja e fortë ka shumë hobi dhe interesa që e bëjnë të lumtur. Pra, kur ajo është e vetme, zakonisht kalon kohën duke medituar, duke vrapuar ose duke lexuar.  Kryerja e këtyre aktiviteteve e ndihmon atë të lehtësojë stresin.

 1. Ajo përpiqet të jetë e përsosur

Ajo mund të jetë një lidere, një kampione ose një shtëpiake e zakonshme. Por ajo është lloji i personit që do ta vendoste zemrën dhe shpirtin e saj në përsosmëri në çdo gjë që ajo bën. Dhe ajo nuk do të mburret me suksesin e saj. Sipas shumicës së grave të forta, lëvdimi është një përpjekje e cekët për të mbledhur egon tuaj dhe ato nuk kanë nevojë për këtë.

 1. Ajo është e gatshme të bëjë sakrifica

Ajo është e gatshme të bëjë sakrifica të mëdha. Ajo nuk ka frikë nga pasojat. Sidoqoftë, ajo zgjedh kur duhet të bëjë kompromis sepse e vlerëson saktë për cilën situatë ia vlen dhe për kënd.

 1. Ajo është inteligjente

“E vetmja mençuri e vërtetë është të dish se nuk di asgjë.” Sokrati

Gruaja e fortë është e mençur dhe jo vetëm sepse lexon libra ose ka diplomë universitare. Gratë e forta janë të mençura, dhe ashtu si Sokrati, mençuria e tyre konsiston në të ditur se ka kaq shumë gjëra që ato nuk i dinë dhe se njohuritë mund të fitohen gjatë tërë jetës sonë.

 1. Ajo fal me lehtësi

Ajo i falë lehtë njerëzit e tjerë sepse e di se nuk ka të drejtë të gjykojë të tjerët. Ajo përpiqet të jetë e përkryer, por e di se askush nuk është.

 1. Ajo qëndron larg nga negativiteti dhe thashethemet

Negativiteti dhe thashethemet janë gjëra që një grua e fortë kurrë nuk do i miratojë. Ajo gjithashtu mendon se të folurit keq për dikë është e neveritshme.

 1. Ajo është pozitive

Qëndrimi i fortë në situata të vështira mund t’i kushtojë gruas së fortë më shumë se që ajo pret, por ajo kurrë nuk do të heqë dorë nga personi që është. Gratë e forta e dinë se nganjëherë gjërat nuk dalin siç presin, por ato besojnë se është si duhet të jetë. Kjo është arsyeja pse ato qëndrojnë pozitive dhe jetojnë me shpresë se pa marrë parasysh sa e keqe një situatë është herët a vonë gjërat do të ndryshojnë për mirë.