Highlight Shëndeti

10 llojet e dhimbjes që lidhen direkt me emocionet tuaja

Unik Portal

Unik Portal ju sjell informacione mbi 10 lloje të dhimbjes që lidhen ngushtë  me gjendjen tuaj emocionale. Është shumë e rëndësishme të theksohet se nëse jeni duke përjetuar ndonjë lloj dhimbjeje të fortë, duhet menjëherë të kërkoni trajtim mjekësor. Por, disa ndryshime në organizëm shpesh herë po trajtohen me metoda natyrale.

Stresi, dhimbja e kokës dhe disa sëmundje të tjera ju bëjnë të përjetoni edhe ndryshime emocionale.Unik Portal ju sjell dhjetë lloje të ndryshme dhimbjesh që shkaktohern nga ndjenjat, emocionet dhe mendimet tuaja.

  1. Dhimbje koke dhe migrenë

Stresi mund të ndikojë në trupin tonë në shumë mënyra, duke përfshirë edhe lodhjen fizike. Kur bëhemi emocionalisht dhe fizikisht të drenazhuar, ajo vë tendosje në kokat tona dhe mund të shkaktojë dhimbje koke dhe migrenë.  Ne kemi më shumë gjasa të jemi emocional në këtë kohë dhe madje mund të qajmë, gjë që e bën dhimbjen më të keqe. Për ta tejkaluar këtë, mjekët rekomandojnë përdorimin e teknikave të relaksimit, duke parë një këshilltar dhe meditim.

  1. Dhimbje shpine

Shumë profesionistë shëndetësor pajtohen se ne priremi  të mbajnë një masë të tensionit tonë të muskujve në  pjesën e shpinës. Kjo dhimbje mund të krijojë një cikël, pasi ne shqetësohemi për dhimbjen dhe pastaj dhimbja duket të jetë edhe më e  mbrehtë.

  1. Dhimbje shpatullash

Mjekët pajtohen se supet tona kanë tendencë të mbajnë peshën e presionit që ndiejmë dhe që ne e vëmë veten. Duket se duke thënë: “Mbajtja e peshës së botës në shpatullat tuaja”, ka shumë të vërteta për të.

  1. Dhimbje qafe

Kur përjetoni emocione negative, ata kanë tendencë të fokusohen në qafën tuaj. Dhimbja e qafës është ngushtë e lidhur me ankthin. Derisa shqetësoheni për problemet tuaja, muskujt e qafës janë duke u shtrënguar dhe duke u bërë më të tensionuar. Kështu,shkaktojnë dhimbje dhe parehati.

  1. Dhimbje në nyje

Sa herë që ndiejmë dhimbje në nyje, duke përfshirë bërrylat, stresi dhe ankthi kanë tendencë të bëjnë të njëjtën gjë. Kjo përfshin edhe bërrylat tuaja. Stresi ngurtëson nyjet tuaja dhe ju bën të përjetoni dhimbje dhe parehati.

  1. Dhimbjet dhe dhimbjet e stomakut

Ju mund të keni dëgjuar dikë që është theksuar ose i shqetësuar thonë se ata mund të ndiejnë diçka në gropën e stomakut të tyre. Kjo është për shkak se ne tentojmë të lëmë të ulen ndjenjat dhe frikërat tona. Pra, kur jeni të frikësuar apo të theksuar shpesh, kjo mund të çojë në dhimbje stomaku dhe dhimbje. Stresi kronik mund të shkaktojë ulcerat e stomakut.

  1. Dhimbje në ije

Ijet janë shumë të lidhura me nerva. Prandaj, nëse ndiheni të stresuar dhe të shqetësuar, ijet tuaja do ta ndiejnë atë. Kjo do të rezultojë në përjetimin e dhimbjeve në njërën ose në dy ijet tuaja.

  1. Dhimbja e dorës

Ashtu si me bërrylat tuaja, duart tuaja janë marrës të pazakontë të stresit dhe ankthit tuaj. Muskujt tuaj tensionohen dhe mund t’ju shkaktojnë shqetësime. Mund të përjetoni edhe dhimbje në duart tuaja nëse ndiheni të vetmuar.

  1. Dhimbja e këmbëve

Të paktën një pedikyr ka deklaruar se ai beson se ekziston një lidhje e dallueshme mes gjymtyrës dhe këmbës suaj të ulët me gjendjen tuaj emocionale. Nëse ju ndjeni dhimbje në duart tuaja dhe bërryl për shkak të stresit, është e besueshme që edhe ju do të përjetoni po atë dhimbje në këmbët tuaja.

  1. Dhimbjet në gju

Nëse jeni duke përjetuar stres dhe ankth, ata do të manifestohen në gjunjë dhe do të përjetoni dhembje dhe siklet. Për dhimbjet që lidhen me stresin dhe ankthin, teknikat e relaksimit janë jashtëzakonisht të dobishme. /UnikPortal/