Të tjera

10 fjalët më interesante në gjuhën spanjolle

gjuha spanjolle

Një ndër gjërat më të bukura e të të mësuarit një gjuhe të re, është zbulimi i fjalëve të reja që nuk kanë fare të bëjnë me gjuhën shqipe.

Ato ju mësojnë shumë për kulturën dhe prioritetet e secilit vend ku kjo gjuhë është e folur.

Ne kemi zgjedhur disa nga fjalët më të bukura të gjuhës spanjolle, që tingëllojnë kaq bukur dhe interesante.

Pa humbur shumë kohë ja ku janë 10 fjalë të gjuhët spanjolle.

1. Cotisuelto;

Një njeri që veshë këmishën e tij pa e futur në pantollona.

2. Sobremesa;

Koha që kaloni duke folur së bashku pasi keni përfunduar ushqimin.

3. Desvelado;

Kur keni mbetur zgjuar gjithë natën.

4. Encantar;

Do të thotë ta duash, ose ta pëlqesh shumë.

5. Botellón;

Një fjalë që përdoret në Spanjë për të përshkruar një mbledhje në publik ku konsumohet alkoholi.

6. Friolento;

Një njeri që gjithmonë ka të ftohtë.

7. Pedorro;

Një fjalë e pistë.

8. Madrugar;

Një njeri që zgjohet herët në mëngjes.

9. Tuerto;

Dikush që ka vetëm një sy!

10. Enchilar;

Dicka që djegë, sikur një spec djegës!